Per 4 persone:
320 gr di pasta (farfalle o altro)
200 gr Mozzarella
250 gr pomodorini
200 gr tonno sott'olio
40 gr olive snocciolate
Basilico 20 foglie
Sale
Pepe
Olio d'oliva
Lessate la pasta, scolatela al dente e fermate la cottura ponendola sotto un getto d'acqua fredda.. Tagliate a pezzetti pomodorini, mozzarella, olive e basilico. Sgocciolate il tonno (ponendo l'olio nell'insalatiera), e sbriciolatelo con una forchetta.
Mescolate il tutto, condite con sale, pepe ed olio d'oliva e lasciate insaporite per almeno mezz'ora prima di servire.
Se programmate di conservare l'insalata di pasta mediterranea per un paio di giorni in frigorifero, aggiungete i pomodori solo al momento di gustarla (poiché tendono ad inacidirsi).
***
4 servings:
11 OZ pasta
7 OZ mozzarella
9 OZ cherry tomatoes
1.5 OZ olives
Basil 20 leaves
Salt
Pepper
Olive oil
Cook the pasta al dente and drain it. Cool under running cold water. Chop tomatoes, mozzarella, olives and basil. Drain the tuna oil into the salad plate. Crumble tuna with a fork.
Mix everything, season with salt, pepper and olive oil, and wait half an hour before serving.
If you plan to store the Mediterranean pasta salad for a couple of days in the refrigerator, add the tomatoes before serving (as they tend to sour).
Mix everything, season with salt, pepper and olive oil, and wait half an hour before serving.
If you plan to store the Mediterranean pasta salad for a couple of days in the refrigerator, add the tomatoes before serving (as they tend to sour).
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